Margaréta Református Óvoda játszótér

Rólunk

Dombóvár központjában, családi házas környezetben egy általános iskola, egy zeneiskola és egy gimnázium szomszédságában 2003. szeptember 1-től működik a Margaréta Református Óvoda. 100 méteres körzeten belül három felekezet imaháza és temploma található, közöttük a Dombóvári Református Egyházközségé is. Az intézmény fenntartója a Tolnai Református Egyházmegye.

Óvodánk eredetileg polgári háznak épült. Az épületben 1949-től működik óvoda. Családias hangulatát megtartva, többszöri bővítés és átalakítás után nyerte el jelenlegi formáját. Bővítés során tornaszoba, só pince építésére került sor, valamint a csoportszobák és berendezésük, a mosdók teljes felújítása fűtéskorszerűsítés és hőszigetelés is megvalósult.
Az udvari játékok változatos mozgástevékenységre adnak lehetőséget, a gyermekek biztonságát segítik az EU szabványnak megfelelő, rendszeresen ellenőrzött játékeszközök. A tágas, hatalmas fáktól árnyas játszó udvart részben térkő burkolat, részben gumi (a hinták, csúszdák és a mászókák alatt) valamint fű borítja.
Az óvodában 3 magyar anyanyelvű és 1 német nemzetiségi két tannyelvű csoport működik, vegyes életkorú gyermekekkel.
Az intézmény dolgozóinak létszáma 18 fő, csoportokként két óvodapedagógus egy dajka, valamint óvodavezető, pedagógiai asszisztens, óvodatitkár, konyhai dolgozó, udvaros-karbantartó, takarító- gyermekgondozó dolgozik.
A nevelő testületből négyen rendelkeznek pedagógus szakvizsgával, a dajkák mindegyike elvégezte a dajka tanfolyamot, a pedagógiai asszisztens szakképzett.
A többségében kb. húsz éve együtt dolgozó, fiatalabbakkal kiegészült nevelőtestületből mára jó közösség alakult.
„Helyi pedagógiai programunk az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja, a Magyarországi Református Egyház Közoktatási Törvénye és a Református Óvodai Nevelés keretprogramja alapján készült.
Nevelési célunk: Testileg-lelkileg harmonikusan, sokoldalúan fejlett gyermek nevelése, jellemes keresztyén emberi értékeknek megfele

Címünk: Margaréta Református Óvoda
Dombóvár, Bezerédj u. 2/A.
Telefon: 74/466-425
Email: margaretarefovi@margaretarefovi.hu

footer-háttér