Margaréta Református Óvoda játszótér

Pillangó csoport

Óvó néni: Venturini Anita
Óvó néni: Gábor Eszter

Dajka: Keppel Attiláné /Ági néni/

Pillangó csoportunkba 22 kisgyermek jár. Ebből 14 kiscsoportos, 5 középsős és három nagycsoportos Pillangó.

Az előző évben kialakult barátságok, csak erősödtek. Már nagyon vártuk, hogy újra együtt lehessünk. Szeretettel fogadtuk az óvodába érkező kicsiket. Csoportunkba hat kisgyermek érkezett. Örömünkre, könnyen alkalmazkodtak az új környezethez, szívesen töltik közöttünk napjaikat. A kicsik egyszerű dalocskákat énekelgetnek, amikre biztosan Te is emlékszel még (pl. Süss fel nap, Csiga-biga gyere ki) -és rövid mondókákat mondogatnak (pl.: Cini-cini muzsika, Ecc,pecc ki mehetsz) melyeket mozgással kísérnek. Az óvó nénik ölbe veszik őket, így énekelgetnek, mondókáznak együtt (pl. Csip-csip csóka, Kerekecske gombocska, Gyí te paci,gyí te ló stb.), megmutatják hogyan jár az óriás, hogyan ugrálnak a verebek és hogyan hajladoznak a nagy fák a szélben.

Milyen ügyesek már a nagyobbak! Tudják melyik játékot hol találjuk meg, hogyan kell majd a helyére tenni. Megmutatják, hogyan lehet gyurmából kígyót, csigát, gombócot csinálni.

A fiúk között szoros a barátság, szívesen építenek kockákból autópályákat, legóznak. Nagy a mozgásigényük, ezért sokat fogócskáznak, versenyeznek az udvaron. A lányoknál is alakultak ki barátságok. Ők szeretnek a babákkal játszani, kirakózni és a babaszobában szorgoskodni.

Csoport szobánkban vidámak a gyerekek. Sokat énekelünk, mondókázunk, mesélünk.

A felnőtteknél nem történt változás. Anita néni, Eszter néni, Ági néni szívesen segít, ha szükség van segítségre. De a nagyobbak is örömmel kiszolgálják, segítik a kicsiket. Mindenki örömmel részt vesz a közösen végzett tevékenységekben, munkában (babák fürdetése, portörlés, udvarrendezés).

Szeretünk sok időt a szabad levegőn tölteni. Folyamatosan szépülő udvarunkon sokat játszunk. Megfigyeljük a természet változásait, hangjait. Terméseket (gesztenyét, makkot, tobozt) gyűjtünk, amiket barkácsoláshoz fel tudunk használni, miközben felelevenítjük az átélt élményeket.

 

Köszönjük Urunk, hogy együtt lehetünk!

Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van.

 

Felhők
footer-háttér