Margaréta Református Óvoda játszótér

Mókus csoport

Óvó nénik: Bayerléné Pál Éva/ Biróné Bayer Adrienn
Dajka: Bogyóné Nagy Judit

Járnak hozzánk kisebbek és nagyobbak.

Hogy milyenek vagyunk?

Csoportunkba 29 gyermek jár (17 kislány, 12 fiú).  Eleven, vidám nyüzsgő csoport. Mindennapjainkat derűs, családias, vidám légkörű csoportszobánkban töltjük. A csoportban megfelelő feltételeket biztosítunk az elmélyült, tartalmas szabad játékra. Szeretünk legózni, kirakózni, autópályát építeni, babázni, főzni, szerepjátékokat játszani.  A kisebb gyermekeknek építésre, konstruálásra alkalmas nagy méretű duplok és fakockák mellett biztosítjuk a mozgásfejlesztő eszközöket; mobil trambulin, lépegető, különböző egyensúlyozó eszközök. A nagyobbak részére az egyszerűbb társasjátéktól a bonyolultabb, stratégiai, okos játékok adnak lehetőséget az egyéni képességeik kibontakoztatására. A barkácsasztalnál kedvünkre festhetünk; gyurmázunk, vágunk, ragasztunk, különleges technikákat alkalmazunk.
Lehetőség szerint sokat tartózkodunk a szabad levegőn. Udvarunk igazi játszótér, az itt található játszóeszközök sokféle mozgásra adnak lehetőséget, ezt ki is használjuk.
Sok játékos tevékenységgel, mozgással, zenével, dalos játékkal, verssel, mesével színesítjük az óvodai mindennapokat. Nemcsak az óvó nénik mesélnek nekünk, mi is kitalálunk meséket és a kicsiknek vidám bábelőadást tarunk. Játékos formában ismerkedünk a matematikával. Tornán jókat mozgunk. Sokat sétálunk az óvoda környékén.
Mi felnőttek mindent megteszünk, azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, változatos élmények, megtapasztalások által pozitív szemléletű, a világra nyitott, toleráns emberekké váljanak.

Ez tehát a mi csoportunk, ezért jó, hogy idejárunk.

Szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van.

Felhők
footer-háttér